Четвер, 24 лютого, 2022-й рік. Цей день змінив життя кожного українця назавжди. Минуло вже два роки від початку великої війни. Наші захисники та захисниці роблять все можливе, аби вигнати ворога з української землі. У Рівному вшанували героїв, які віддали найцінніше - своє життя, за незалежність України.

 24 лютого 2022 року. Ця дата закарбувалась у пам'яті кожного українці. Тоді у ранок четверга росія повномасштабно ввела війська на терени України. О 5 ранку пролунали перші вибухи в столиці.

Українці вистояли. Наші захисники взяли до рук зброю і продовжують нищити російських окупантів.

Та боротьба за незалежність має свою ціну. Її знає Зінфіра Стельмах. Жінка втратила сина на війні. Для неї 24 лютого розпочалось зі дзвінка до сина.

Там на Київщині Володимир Стельмах загинув. Чоловік врятував життя чотирьох побратимів та вступив у двобій з ворожим танком.

Оксана Кузьмич втратила на війні брата. Сергій Юшеєв загинув на Запорізькому напрямку.

Серед захисників України, що поклали життя за український народ є й іноземці. Зокрема, поляк Кшиштоф Тифель.

Ще одним з бійців інтернаціонального легіону, що деякий час перебував у Рівному є Сейдж О'Доннелл. Австралієць приїхав в Україну навчати наших бійців військовій справі. Потому пішов на передову, де і поклав своє життя.

Аби вшанувати пам'ять полеглих захисників, на алеї Героїв у Рівному зібралися десятки рівнян.

24 лютого у Київ приїхали лідери країн-партерів, аби вшанувати пам'ять військових, що поклали свої життя не лише за Україну, а й за увесь демократичний світ.

Та головними, кому завдячують свободою усі українці є наші захисники. За ці два роки повномасштабного протистояння, Збройні сили України, нацгвардія, загони поліції та інші бойові структури знищили понад 400 тисяч окупантів, численну російську техніку та кораблі. Наші хлопці продовжують і далі виборювати незалежність України.

Читайте також: На майдані Незалежності у Рівному в останню земну дорогу провели добровольців Олексія Осадчого та Едуарда Гринька (ВІДЕО)