Майдан Незалежності знову у скорботі. У Рівному прощалися з двома Героями. 46 та 20 років. Двоє захисників добровільно стали на захист рідної країни. На жаль, загинули, боронячи державу. У Рівному їх провели в останню земну дорогу.

Майдан Незалежності знову у скорботі. Сьогодні, 26 лютого, в останню земну дорогу провели двох захисників, Олексія Осадчого та Едуарда Гринька.

Олексій Осадчий народився 6 грудня 1977 року у Рівному. Закінчив 11 школу. Потім вступ до місцевого університету, де і здобув фах "інженера-будівельника.

Олексій працював у науково-проєктному інституті. Це був філіал Сєвєродонецького проєктного інституту. Проте, коли почалися активні воєнні дії, його закрили. Потім захисник працював інженером.

До лав Збройних сил України Олексій долучився у серпні 2023 року, добровільно. Проте він мало говорив про свою службу.

Матір бачила сина востаннє живим два місяці тому, коли Олексій приїхав на поховання батька. 20 лютого 2024 року 46-річний солдат Олексій Осадчий помер у медичному пункті на Донеччині.

Едуард Гринько народився 26 жовтня 2002 року у місті Селидове на Донеччині. Навчався у школі села Зоряне, згодом у школі міста Гірник. Фах електрогазозварювальника здобув у одному з ліцеїв свого міста. Коли почалися воєнні дії на Донеччині, Едуард був ще маленьким. Згодом із сім'єю переїхав на Київщину, а вже потім у Рівне.

Рідні говорять, що Едуард ніколи не розповідав про службу, про те, що відбувається навколо. Про те, що отримав контузію теж не повідомив. Тільки одного разу сказав, що машина у якій він їхав - підірвалася.

Молодий захисник вважався безвісти зниклим з 5 червня 2023 року. Сьогодні з ним прощались у Рівному.

Поховали захисників на Алеї Героїв на кладовищі "Нове".

Читайте також: Рівненщина попрощалася з п'ятьма полеглими Героями