Вийшли на протест через гаражі. Мова йде про мешканців будинку на вулиці Шухевича. Люди нарікають, влада міста, хоче знести гаражі що знаходяться поруч. Кажуть, чиновники вважають їх незаконними. Втім, люди бояться, що замість них збудують ще декілька багатоквартирних будинків. Як довго готові підтримувати акцію протесту, та що говорить влада - далі у сюжеті.

Від ранку на вулиці Шухевича у Рівному збираються люди. Вони проти знесення гаражів, що знаходяться поруч. Влада міста внесла їх до переліку незаконних споруд. Натомість мешканці переживають на місці гаражів хочуть звести чергові висотки. Відтак і вийшли на мирну акцію протесту.

Мешканці кажуть, коли почало підійматися питання зі знесенням гаражів у 2022 році, то на споруди поклеїли наклейки з написом що їх зносять. Проте справа зупинилася через повномасштабне вторгнення. Цього разу повідомлення отримали в усній формі.

Володимир, один з мешканців будинку. Володіє одним з гаражів, який хочуть знести. Бідкається що у такому випадку йому буде ніде залишати свій автомобіль, адже на стоянках місць немає. Біля будинку залишати його не хоче, адже вважає, що там на нього чекає не найкраща доля.

Пані Ніна, пенсіонерка, яка проживає у цьому ж будинку. має гараж і теж володіє автомобілем. Впевнена, що влада до людей не справедлива.

Лілія, також учасниця мирного протесту. Каже, батько її чоловіка, боронить Україну з початку повномасштабного вторгнення. Вона теж вважає, рішення про знесення гаражів несправедливим.

Мешканці також запевняють, що у їхньому будинку проживає багато дітей та людей з інвалідністю. В Анжеліки чоловік не ходить. З будинку з ним часто виходити на подвір'я вона не має змоги. Каже, якщо знесуть гаражі і збудують щось інше, то він майже не отримуватиме сонячного світла.

Ми намагалися дізнатися у влади міста, як вони відреагували на подібну акцію протесту, та як пояснюють знесення гаражів. І чи планується на їх місці будувати багатоквартирні будинки. Проте нас проігнорували. З чим пов'язане небажання прокоментувати дану ситуацію - це питання залишається відкритим.

Читайте також: На Рівненщині створили нову військову адміністрацію - у Вараші: деталі та призначення очільниці (ВІДЕО)

В управлінні освіти Рівного назвали причину звільнення вчительки 18-го ліцею (ВІДЕО)