Здорожчало у десять разів. У цьому році набули чинності нові тарифи на адміністративні послуги у сервісних центрах МВС. Зокрема, видача посвідчення водія, іспити, реєстрація і перереєстрація авто. Пояснюють, ціни не змінювалась 10 років. Скільки доведеться платити і яка онлайн послуга запрацювала, дивіться далі.

Вже понад 20 тисяч українців перереєстрували авто в Дії. З 20 грудня минулого року в застосунку запрацювала послуга перереєстрації транспортних засобів онлайн. Проте є певні нюанси.

Тим, хто протягом календарного року продаватиме понад один транспортний засіб, доведеться звернутись до Сервісного центру МВС. Річ у тім, що перший у році продаж автомобіля, мотоцикла чи мопеда звільняється від оподаткування, а з другого і кожного наступного потрібно сплатити 5 та 18% податку і 1,5% військового збору. До слова, онлайн не вдасться пройти й першу державну реєстрацію авто в Україні - дані про транспортний засіб ще відсутні в єдиній базі.

Щодо оновлень, то у сервісному центрі повідомили про зміну вартості найпопулярніших адміністративних послуг.

Нагадаємо, з 22 листопада минулого року можна складати теоретичний іспит без занять в автошколі. Опісля успішного складання теоретичної частини треба звернутися до акредитованого навчального закладу, щоб розпочати практичне навчання.

Читайте також: Який вміст кисню у водоймах Рівного?