"Зерносховище", "Енеїда", "Скрудж. Різдвяна історія" та інші вистави. У Рівному попрощалися з актором драмтеатру Володимиром Федінчуком. Він став на захист країни у кінці 2023 року. На жаль, через місяць загинув на Донеччині. Сьогодні актору віддали останню шану у Рівному.

Ще зовсім недавно грав на сцені рівненського драмтеатру. Сьогодні під його стінами прощаються з актором Володимиром Федінчуком.

Він народився 20 грудня 1992 року у селі Ставки, Тернопільської області. Саме там навчався у школі. У Рівненський драмтеатр, Володимир прийшов у 2016 році, після роботи в Коломийському театрі, та завершення освіти "Театральне мистецтво" в Рівненському університеті. Колега по творчості, Юрій Ширко пригадує перші робочі дні, коли Володимир тільки прийшов у театр.

Коли Володя прийшов у перший робочий день, театр десь був на гастролях, але я був не зайнятий і йому треба було вводитися у калігію на одного з патриціїв, і я був перший хто працював з ним, вводив у виставу, мене попросили, ну і приходить молодий актор і думаєш, о зараз буде ця нескінчена репетиція, затиснутий не впевнений в собі, а цей хлопчина прийшов, по перше як мале дитя з такими очима які світяться, а по друге він вже знав текст і практично працював у характері персонажа, думаю о "буде толк", - каже Юрій Ширко.



Директор театру каже, Володимир, дуже любив всім підіймати настрій своїми жартами. Він зіграв у таких спектаклях як "Зерносховище", "Енеїда", "Скрудж. Різдвяна історія" та інших.

Його політ був дуже яскравий у театрі, його дуже любили, він завжди жартував. Ми вчора згадували, вчора була вистава Енеїда, де він грав Енея і ми згадували всі його жарти, ми вчора сміялися, бо він це дуже любив, він вмів кожного підтримати, він казав не парся, мине, головне, щоб ми виграли, - резюмує директор і художній керівник Рівненського обласного академічного українського музично-драматичного театру Володимир Петрів.



Колега Володимира, Галина Цьомик, говорить що він запам'ятовувався глядачам своїм акторським запалом та неповторною грою на сцені, саме це ніколи не дасть забути його і він назавжди буде у пам'яті кожного.

У тебе був дуже високий і красивий політ, твої крила були молоді, сильні, але на превеликий жаль, цей політ став таким коротким. Ми будемо завжди тебе пам'ятати, - каже заслужена артистка України Галина Цьомик.



В колективі захоплювалися його добротою, щирістю, почуттям гумору. У загиблого героя, за період роботи в театрі, сформувалася власна традиція у спілкуванні з колегами.

Він був веселий дуже, в нього було прекрасне почуття гумору, в нього була традиція, він приходив у театр, театр в нас дружній, він до всіх дівчат підходив, обіймав і казав, привіт моя пташко, - пригадує актор театру Юрій Ширко.

Ще місяць тому Володимир одягав костюм і йшов на сцену, до глядачів. А потім вбрав однострій і пішов на фронт. Не у штаб, не в навчальний пункт, не туди, де сухо і тепло. Володимир захищав батьківщину «на нулі». У кінці січня загинув на Донеччині. Актора, захисника поховали на кладовищі "Нове" у Рівному.