На Рівненщині суд виніс вирок працівниці м’ясного магазину, яка придбала підроблену медичну довідку, щоб влаштуватись на роботу. Жінка свою провину визнала.

 Про це йдеться у вироку.

За даними слідства, жителька Сарненської громади влітку 2022 року замовила особисту медичну книжку та карту огляду, аби не проходити медогляд. Тоді вона працювала продавчинею у м’ясному магазині в Сарнах.

Як йдеться у рішенні суду, у довідці "містились завідомо неправдиві відомості про проходження нею обов`язкового профілактичного медичного огляду" одного із медичних центрів. Папери містили відтиски печаток, дати та підписів лікарів, тобто це — завідомо підроблений офіційний документ.

11 квітня 2023 року жінка у магазині пред’явила підроблені документи для поліцейського.

“Обвинувачена пояснила, що їй в зв`язку із працевлаштуванням була необхідна медична довідка, яку вона замовила у невідомої особи в Києві, сплативши при отриманні такого документа 300 грн, при чому медичний огляд вона не проходила”, - йдеться у матеріалах справи.

У суді жінка визнала свою провину. Суд зважив, що вона "активно сприяла розкриттю кримінального правопорушення", це визнали пом’якшувальною обставиною та присудили штраф у розмірі 850 гривень.

Особу, яка допомагала із підробленими документами, слідство не встановило.