Фахівці, які працюють з ветеранами навчалися соціально-психологічній комунікації, а також методів, які допоможуть попередити конфлікти. Мова йде про працівників Управління у справах ветеранів Департаменту соціальної політики Рівненської ОДА, а також новостворених відділів у справах ветеранів райдержадміністрацій та міських рад.

Навчання для 30 фахівців заплановано таким чином, аби на першому етапі соціалізації, а це повернення додому ветеранів і їх працевлаштування, працівники змогли правильно і коректно надати консультації. Перші і найнеобхідніші послуги – це забезпечення необхідними пільгами, психологічне розвантаження та пошук роботи. Все це необхідно правильно прокомунікувати, - сказала начальниця Управління у справах ветеранів Департаменту соціальної політики облдержадміністрації Марина Корольова.

Фахівців знайомили з новими методами спілкування, вчили способам підтримки ветеранів та шляхам соціалізації. Окрім того, працівники ознайомилися із послугами обласного центру зайнятості та можливостями перекваліфікації та перелік професій їх регіонального центру професійно-технічної освіти.

В межах навчання, слухачі також ознайомилися із реабілітаційною послугою, яку пропонують ветеранам на Рівненщині. Так, зокрема в обласному центрі професійної реабілітації інвалідів фахівці оглянули обладнання, адаптаційні засоби та тренажери.

За інформацією Рівненської ОВА.

Читайте також: На Рівненщині планують покращити реабілітаційні послуги