Систематизація даних громад у розрізі галузей оприлюднюється на ГІС «Аналітичний портал Рівненщини».

Цей аналітичний портал розміщений на офіційній сторінці Рівненської ОВА https://apr-rivne.hub.arcgis.com/ Кожна галузь матиме окремий дашборд.

Про це йшлося під час наради з керівниками тергромад за участі заступниці голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Іванни Смачило.

«Накопичення статистичних даних, їх систематизація, автоматичне оновлення, швидкий пошук – це виклик часу. Такий інтерактивний портал допоможе не лише знайти необхідну інформацію в один клік, а й співставити, відшарувати великий об’єм інформації. У Рівненській ОВА вже є певні напрацювання, нині підключаємо громади до єдиної платформи області та розпочинаємо навчання адмінів», - сказала Іванна Смачило.

Заступниця голови ОДА також додала, що Рівненщина – друга область, яка має такий портал. Подібну аналітику систематизувала лише Львівщина.

«Звісно, що дашборди створюватимуться за всіма вимогами законодавства щодо оприлюднення відкритих даних. Окрім того, не оминаємо і безпекову складову. Геопортал створений, передусім для того, аби привабити потенційних інвесторів. А вони, в свою чергу, могли отримати повну інформацію про об’єкти для оренди чи продажу», - підсумувала Іванна Смачило.