Фото ілюстративне
Протиправну діяльність трьох зловмисників задокументували слідчі Рівненського РУП за оперативного супроводу працівників УСР області у взаємодії із оперативним відділом ДУ «Катеринівська виправна колонія» та за інформаційної підтримки відділу кримінального аналізу.

Поліцейські під час досудового розслідування, процесуальне керівництво в якому здійснювала Рівненська окружна прокуратура, встановили, що двоє раніше судимих за майнові злочини чоловіків, 44-річний уродженець Рівного та 35-річний волинянин, відбуваючи покарання за скоєння крадіжок, у листопаді 2022 року підбурили 41-річного уродженця Рівного, аби той через службу доставки постачав у колонію наркотичні засоби у вигляді пігулок. У їх складі міститься обмежена в обігу речовина — бупренорфін. А вже згодом двоє утриманців виправної колонії реалізовували «препарати» серед засуджених.

Із листопада 2022 року по січень 2023 правоохоронці задокументували 9 фактів збуту наркотичних засобів.

Так, під час останнього збуту працівники «Катеринівської ВК № 46» під час огляду посилки виявили 23 таблетки білого кольору, які відповідно до висновку експерта містять наркотичний засіб – бупренорфін.

Слідчі Рівненського РУП повідомили зловмисникам про підозру: 44-річному та 35-річному чоловікам - за фактом підбурювання до незаконного придбання, зберігання з метою збуту та збуту наркотичних речовин у місцях позбавлення волі, вчинених повторно за ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 307 КК України, а 42-річному — за фактом збуту наркотичних речовин, вчинених повторно за ч. 2 ст. 307 КК України.

42-річний підозрюваний, який під час досудового розслідування перебував під нічним домашнім арештом, у скоєному щиро розкаюється.

Інші двоє учасників злочинної групи свою причетність до кримінальних правопорушень заперечують.

За сукупністю зібраних доказів слідчі зібрали достатньо доказів для доведення вини підозрюваних та скерували кримінальне провадження із обвинувальним актом на розгляд суду.

Санкція інкримінованої статті передбачає максимальне покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Про це інформує відділ комунікації поліції в Рівненській області.

Читайте також: Онлайн-продавці зникли після оплати: двоє жителів Рівненщини стали жертвами шахраїв