Західноукраїнське дербі закінчилось для рівненського Вереса ганебно. У рідних стінах народний клуб поступився львівському Руху - 2:5. Таким чином вересівці продовжили безвиграшну серію у матчах з львів'янами. Притому, вперше за пів року червоно-чорні пропустили у власні ворота п'ять м'ячів в офіційних матчах. Чому так сталось, з'ясовував Павло Невесенко.

Ось такими були слова головного керманича Вереса Сергія Лавриненка на післяматчевій пресконференції. Мабуть, ніхто не очікував, що рівняни у рідних стінах поступляться саме з таким рахунком Руху. Погана форма господарів плюс шалений темп, який набрали львів'яни у чемпіонаті і дали такий результат. Щоправда, вересівці могли забити вже в дебюті поєдинку: Дмитро Кльоц, який вперше з'явився на полі після травми небезпечно пробив по воротах, голкіпер відбив м'яч перед собою, а на добиванні свій шанс втратив вересівець Євген Шевченко. Потому помилки наших захисників призвели до голу. Гравець руха Денис Теслюк пробив з розвороту, Євген Паст у цьому епізоді команду врятував, але центрбеки не підстрахували кіпера, з другої спроби футболіст Руха вразив ворота. Рух продовжував тиск. Другий м'яч прийшов з простого навісу з лівого флангу, Євген Паст невдало зіграв на виході, а Юрій Климчук перестрибнув Василя Курка і ударом з десяти метрів головою переправив м‘яча в сітку - 0:2. Рівняни мали шанс скоротити розрив у рахунку втім, Владислав Шарай запустив м'яча далеко над воротами.

По перерві Рух не збавляв обертів, а помилки вересу у захисті та відсутність гри у центрі поля призвели до того, що Верес пропустив втретє. Потому на 82 хвилині вересівець Яго Сікейра головою скоротив відставання рівнян у рахунку до 1:3. Втім, Верес після цього, пропустив ще два голи - від Євгена Пастуха та Іллі Квасниці. Один м'ч, який вдалося відквитати Вересу зусиллями Дениса Балана після кутового не зміг хоча б трішки підсолодити гіркоту поразки у цьому матчі. Вболівальники вимагали від гравців Вереса більшої віддачі на полі, а головного тренера команди Сергія Лавриненка подати у відставку. Останній на післяматчеві пресконференції каже - прогграли через дитячі помилки команди в обороні.

Деякі з вболівальників Вересу таку поразку від Руху характеризують наступним чином.

Півзахисник Вереса Дмитро Кльоц зазнається сьогодні команда зіграла дуже погано. Додає після матчу в роздягальні Вересу між гравцями відбулася дуже серйозна розмова.

Також півзахисник народної команди запевнив виправлять складну ситуацію, яка склалася в клубі.

Після 10 турів Верес посідає 15 сходинку в турнірній таблиці Прем'єр ліги, маючи у своєму активі лише 6 очок. Натомість Львівський рух після стілько же ігор набрав 19 очок і займає четверте місце у чемпіонаті.

Читайте також: Тенісистка з Рівненщини вийшла до чвертьфіналу турніру в Тунісі