Війна на Близькому Сході. Чи зростуть ціни на пальне в Україні? У Рівному водії вже помітили зростання вартості бензину та дизпалива. Як це пояснюють експерти, розповість Владислав Стецюк.

Пальне в Україні зросло на 15%. З вересня по жовтень ціни підросли на 4-5 гривень. Пов'язане це з ростом цін нафти на світовому ринку в серпні та вересні.

Водії кажуть, пальне справді здорожчало. Відчули по гаманцях.

Попри те, що ціна за барель нафти на минулому тижні впала на 8%, це не мало впливу на ринок пального в Україні. Окрім цього, ціна на паливо може піднятися через військовий конфлікт Ізраїлю та ХАМАСу. У перші дні заворушень на Близькому Сході, "чорне золото" почало рости на світовому ринку.

Іноземні фахівці вважають, що через військовий конфлікт на Близькому Сході ціна на нафту вірогідно не підскочить. Проте є деякі побоювання.

Війна між Ізраїлем і Газою, схоже, не призведе до зростання цін на нафту, якщо вона не пошириться на Іран, - резюмує старший інвестиційний стратег Peapack Private Wealth Management Девід Дітце.

Цієї ж думки дотримується керівник відділу енергетики консалтингової фірми Енді Ліпоу.

Нині 95-ий бензин та дизпаливо у Рівному вартує у межах 53 гривень. Газ - 24.90. Що дещо менше ніж середня вартість пального по Україні.

Читайте також: На Рівненщині попрощались із трьома Героями