Під час здійснення рибоохоронного рейду Сарненським районом на водоймі поблизу села Костянтинівка виявили ряд порушень природоохоронного законодавства.

 Про це повідомляє Рівненський рибпатруль.

Так, під час рибоохоронних заходів на вказаній водоймі виявили громадянина, що здійснював вилов риби з використанням забороненого знаряддя лову – сітки, довжина якої 75 м. Під час огляду місця події виявили й спійману рибу:

щука – три екземпляри,
плітка – п'ять екземплярів,
лин – два екземпляри.
Сума завданої шкоди рибним запасам склала 21 420 гривень. На особу складені адмінматеріали за ч.4 ст.85 КУпАП. На тій ж водоймі, проте дещо пізніше виявили ще одного громадянина, який також здійснював вилов водних біоресурсів з використанням забороненого знаряддя лову – сітки, довжина якої 60 м. Під час огляду місця події виявили:

лин – чотири екземпляри,
плітка – сім екземплярів,
щука – один екземпляр
Сума завданої шкоди склала 20 808 гривень. На вказану особу склали адмінматеріали за ч.4 ст.85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до суду для притягнення до відповідальності винних осіб.

Окрім вказаних порушень виявили безгосподарське майно, власник якого не встановлений – сітки, у кількості трьох одиниць. На місці склали акт виявлення та вилучення безгосподарського майна.

Рівненський рибоохоронний патруль закликає: якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Ріненського рибоохоронного патруля (067) 540-53-90 (цілодобово).