Чи можна буде цьогоріч купатися в озері Басів Кут? Це невдовзі мають повідомити працівники центру контролю та профілактики хвороб. Сьогодні вони брали воду в озері для проведення дослідження. Як все було - дивіться далі.

Із 22 місць для відпочинку - 13 пляжів рятувальники уже обстежили. На дні водойм, розповідають, знаходили різне сміття.

Після того як рятувальники виконали свою частину роботи, за справу беруться працівники центру контролю та профілактики хвороб.

Тож заходити людям у воду до оприлюднення результатів не рекомендують.

У свою чергу рятувальники закликають жителів області дочекатися поки вода прогріється хоча б до вісімнадцяти градусів і лише тоді купатися.

З початку цього року на Рівненщині уже загинуло на воді дев`ять осіб. Тож у тих місцях, які не облаштовані рятувальними постами, в аварійно-рятувальній службі заходити у воду не радять.

Загалом в області є 13 зареєстрованих місць для відпочинку людей. Якщо ж говорити про стан води то найчистіша вона на Млинівщині та на півночі області. А найбільш забруднені водойми на Сарненщині, Острожчині та озеро Басів Кут. Які результати досліджень води в Басівкутському озері буде відомо через кілька днів. Ми їх обов'язково озвучимо. 

Читайте також: Вода буде у дворах: у селі Рівненського району люди остерігаються будівництва білощебеневої дороги (ВІДЕО)