Підтоплення через нову дорогу. Принаймні цього остерігаються жителі села Ставки, у Рівненському районі. На одній з вулиць почали облаштовувати білощебеневе покриття. Мешканці приватних будинків певні, що їхні двори будуть у воді, бо їй не буде куди стікати, через підвищення рівня дороги. Чи справді це так, ми намагались з'ясувати на місці події.

Наталія живе у селі Ставки. Нещодавно на її вулиці почали облаштовувати білощебеневу дорогу. Раніше була лише грунтова.

Будинок Наталії та ще кілька, розташовані у низовині. Коли злива, двори підтоплює.

Пригадують як у минулому році, були підтоплені всі саджанці у теплиці. Вода знищила усе.

Вже кілька днів, на вулиці де живе два десятка людей, працює техніка. Вирівнюють грунтову дорогу. Облаштують білощебеневу. Люди певні, що це тільки погіршить ситуацію з підтопленням їхніх дворів.

Мовляв, не проти нової дороги. Але хочуть аби облаштували відтік води.

Роботи по облаштуванні дороги - організувала Городоцька громада, за участю підрядної фірми. Микола - машиніст автогрейдера. Каже, майже 4000 квадратів засипле щебенем аби облаштувати білощебеневу дорогу.

Голова Городоцької громади Сергій Поліщук каже, справді на даній вулиці треба облаштовувати меліоративну систему. Але через війну, це зробити не можуть.

Додає, підрядна організація провела обстеження і спланувала роботи так, що вода буде стікати на берег, через дорогу. Затоплень дворів, запевняє, не буде.

Читайте також: Рівне долучається до мережі громадського моніторингу якості повітря