На Рівненщині розбудовують всеохоплюючу пожежну охорону. Тристоронній Меморандум про розвиток добровільних команд підписали сьогодні. Мета цього документу - вирішення питань захисту населення від надзвичайних ситуацій, пожеж та небезпечних подій у всіх населених пунктах області. В тому числі шляхом розвитку добровільного пожежного руху. Більше про це дивіться далі.

Добровільну пожежну частину відкрили сьогодні в Олександрійській громаді. Вона складається з місцевих жителів, які допомагають професійним рятувальникам.

Такі добровольчі рятувальники вкрай необхідні у кожній громаді. Адже за статистикою, більшість пожеж на території Рівненщини виникають саме у сільській місцевості. Іноді рятувальникам доводиться долати до місця події 30 і більше кілометрів.

Наша область бере приклад у пожежній охороні з Європи. До прикладу, в сусідній Польщі добровільний рух розвивається вже понад 100 років. У нас в Україні лише почали його впроваджувати.

Аби розвивати цей проєкт і далі на Рівненщині підписали тристоронній Меморандум про розвиток добровільних команд з ДСНС та Асоціацією добровільних пожежних команд України.

Від початку адмінреформи в тергромадах Рівненської області вже створено 76 підрозділів пожежної охорони. З них 21 - добровільні команди. Лише у 2022 році в області почали діяльність 11 підрозділів добровільної пожежної охорони.

Читайте також: На Костопільщині у віддалених селах надають адмінпослуги за допомогою мобільного кейсу від ЦНАПу