У рамках співпраці Рівненської ОВА із Програмою розвитку ООН та Уряду Японії, в область надійшло 140 зарядних станцій. Прилади розподілили між громадами регіону, які брали участь у проєкті. Про це повідомили в Рівненській обласній державній адміністрації.

Як розповів заступник голови ОДА Ігор Тимошенко, зарядні станції передбачені для використання, у тому числі, у ЦНАПах, медичних та соціальних закладах.

Також обладнання отримали і громадські організації, які, зокрема, працюють з переселенцями та військовими.

Думаю, що кожна громада знайде правильне застосування зарядних станцій. Обладнання буде служити заради нашої спільної перемоги. Щиро вдячні такій підтримці Уряду Японії і народу цієї країни за допомогу, - зазначив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

Сьогодні зарядні станції отримали перші громади, серед них – Повчанська.

У такий непростий для України час ці пристрої дадуть нашим людям можливість бути постійно на зв’язку. У такій необхідності ми переконалися під час тривалих тривог та відключень електроенергії, - наголосила голова Повчанської територіальної громади Інна Іванюк.

Проєкт ПРООН - один із найбільших грантових проєктів, який нині реалізується в області. Він діє ще з 2008 року. За цей час втілено безліч ідей з децентралізації, енергоефективності, проєктного менеджменту.

Читайте також: Президент України Володимир Зеленський нагородив лікарів із Рівненщини