Співробітники рівненського управління СБУ здійснюють системну роботу із нейтралізації внутрішніх загроз державній безпеці України та активно виявляють колаборантів й державних зрадників. Про це повідомили в управлінні СБ України в Рівненській області.

Чергову зрадницю, яка перейшла на бік ворога та зайняла посаду в окупаційному органі влади викрили СБУ Рівненщини.

У ході досудового розслідування встановлено, що 35-річна жителька м. Маріуполь прийняла пропозицію представників окупаційної адміністрації та на разі продовжує виконувати їхні злочинні накази.

На час вчинення кримінального правопорушення зрадниця перебувала на посаді "помічника дільничного офіцера поліції Маріупольського РУП ГУ НП в Донецькій області".

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури вказаній особі повідомлено про підозру у державній зраді в умовах воєнного стану та оголошено в розшук.

Санкція статті передбачає покарання до 15 років позбавлення волі.

Заходи із викриття здійснювали співробітники Управління СБУ в Рівненській області спільно зі слідчими ТУ ДБР за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також: Бронь працівників на Рівненщині: остаточне рішення - за Генштабом та Мінекономіки