Фото ілюстративне
До Рівненської ОВА продовжують звертатися підприємства з метою бронювання.

Бронювання військовозобов'язаних працівників – це відтермінування від мобілізації. Фактично воно діє для того, щоб тил мав можливість підтримувати армію та населення.

Як повідомила пресслужба Рівненської ОВА, під час засідання робочої групи визначили перші чотири підприємства як критично важливі для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення.

«Це промислові підприємства у галузі надрокористування, деревообробки та виробництва склопродукції. Усі вони є великими платниками податків, у них відсутня заборгованість перед державним та місцевими бюджетами, заробітна плата – на рівні, або вище середньої на Рівненщині. Ці критерії є серед обов’язкових для віднесення підприємств до критично важливих», - розповів заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

Нагадаємо, у 2023 році запрацював новий Порядок бронювання військовозобов’язаних.

Відповідно, бронюванню підлягають керівники та заступники, а також 50% від кількості військовозобов'язаних працівників, що працюють на підприємствах, в установах і організаціях: яким встановлено мобілізаційні завдання; які здійснюють виробництво для потреб ЗСУ; є критично важливими.

Читайте також: Сигнал "SOS": на планшети лікарів рівненської екстренки встановили тривожну кнопку (ВІДЕО)