У Рівненському обласному центрі екстреної медичної допомоги встановили тривожні кнопки. Знаходиться вони безпосередньо на робочих планшетах лікарів, які їздять на виклики. Як це працює та скільки необхідно чекати на підмогу поліції охорони. бачили наші журналісти.

Це один із звичайних робочих днів працівників центру екстреної медичної допомоги.

Отримавши виклик лікар із своєю командою миттєво виходять з кімнати відпочинку та сідають в автомобіль швидкої допомоги.

Цей виїзд експериментальний. І насправді допомоги лікарів тут ніхто не потребує. Втім, бувають випадки коли підмога необхідна і самим медикам.

Після натискання кнопки "SOS", сповіщення про допомогу надходить в екстренку. І уже звідти, переконавшись, що тривожна кнопка була натиснута не випадково, диспетчери телефонують в поліцію охорони.

Декілька хвилин і поліція на місці. Якщо б бригаді лікарів загрожувала небезпека це допомогло б врятувати їх життя. А подібних небезпечних випадків за час їхньої роботи траплялося чимало.

Однак, якщо в цих ситуаціях вдалося уникнути тяжких наслідків для свого здоров'я, то в іншій, яку пригадує лікарка швидкої допомоги, все завершилося не так добре.

Встановили цю тривожну кнопку на планшети працівників екстренки наприкінці лютого. А уже з 1 березня, за потреби, бригада лікарів може нею користуватися. До слова, в деяких медичних закладах тривожні кнопки діють уже давно.

Тим часом виїзні бригади центру екстреної медичної допомоги сподіваються, що з тривожною кнопкою їхня робота стане більш безпечною.

Читайте також: Раніше ловив лісопорошників, тепер - воює з росіянами: 25-річний лісівник з Рівненщини став на захист країни