Про це розповів директор установи Олег Дзецько та додав, що відтепер порятунок найцінніших документів, значно пришвидшиться.

Цього разу ми отримали системні блоки та пристрої для безперебійного живлення. В умовах відключень електроенергії така техніка стала чи не найголовнішою. Загалом, це вже третій транш допомоги, що надійшов до установи за останні півроку від закордонних донорів, - сказав Олег Дзецько.

Нагадаємо, Рівненська ОВА продовжує співпрацю з міжнародними партнерами Німеччини та Польщі. Раніше було передано великоформатні безконтактні сканери, вогнетривкі кишені для документів, обігрівачі та генератори.

Очільник архіву також додав, що обласне сховище налічує понад 4 тисячі фондів, які містять понад мільйон «одиниць зберігання». Це можуть бути, як окремі документи, так і цілі справи. Серед них є дуже унікальні документи, наприклад старовинна грамота на пергаменті з XVI століття. Тому дуже важливо захистити раритети від руйнування та війни. Окрім того, оцифровані копії стануть більш доступними, адже їх можна буде дивитися на сайті державного архіву Рівненської області.

Про це повідомляють в Рівненській ОВА.

Читайте також: Військовий з Рівненщини презентував книгу «Майже війна: обміть»