Військовослужбовець з Рівненщини Максим Парфіненко написав роман «Майже війна: обміть». Це книга про життя, про війну, про почуття, братерство, єдність та віру у перемогу. Презентація книги відбулася цієї суботи у Рівненська обласна бібліотека.

За словами письменника, редактора та автора передмови Сергія Пантюка: «Твір неймовірно щирий і сповідальний. Автор не боїться розповідати про головного героя найсокровенніші речі… ». Також схвальним відгуками книгу оцінили письменники Анни Лимич-Войнарович, Євгенії Пірог, Людмили Марчук.

Максим народився в місті Костопіль на Рівненщині. Навчався у Львівському Лісотехнічному Університеті. Активний учасник подій Майдану, ветеран московсько-української війни, боєць ЗСУ.

Для свого сина він написав казку «Дивовижі чарівної липи», яка увійшла до збірки для родинного читання «Тато читає» за проєктом Рівненської обласної дитячої бібліотеки.

Максим Парфіненко, як автор літературного доробку «Майже війна. Обміть», брав участь у заході «Літературні голоси Херсона» у межах міжнародного фестивалю «Мельпомена Таврії» разом з Юрієм Журавлем, Віталієм Запекою, Сергієм Дзюбою, Артемієм Кірсановим, Олександром Терещенком.

Окрім того, нещодавно за рішенням журі обласної літературної премії, присвяченої пам’яті талановитого земляка Михайла Дубова йому було вручено особливу відзнаку і грошову винагороду, яку Максим одразу передав присутнім волонтерам на потреби ЗСУ.

Про це повідомляють в Рівненській обласній раді.

Читайте також: Які культурно-мистецькі заходи відбудуться 6 - 12 лютого у Рівному?