За результатами вжитих заходів реагування 945 знайшли своє підтвердження: поліцейські склали 835 адміністративних протоколів за статтею 173-2 КУпАП і винесли 459 термінових заборонних приписів.

Так, під час опрацювання виклику у поле зору екіпажу сектору мобільної групи з реагування на факти вчинення домашнього насильства на вулиці Пирогова обласного центру о 20:20 потрапив перехожий. Побачивши правоохоронців, чоловік почав нервувати. Відтак, інспектори прийняли рішення про проведення поверхневої перевірки, під час якої у пакеті виявили телескопічну палку, що може належати до холодної зброї. Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 263 КК України, триває досудове розслідування. Вилучене відправлено на експертизу.

Про домашнє насильство з боку 52-річного сина до поліції повідомила 85-річна жителька обласного центру. Поліцейські задокументували факт вчинення психологічного насильства — відомості внесені до ЄРДР за статтею 126-1 (домашнє насильство).

Крім того, за результатами розгляду матеріалів у 2022 році слідчі внесли відомості до ЄРДР за 87 фактами: за статтями 126-1 (домашнє насильство), 390-1 (невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або непроходження програми для кривдників), 125 (умисне легке тілесне ушкодження).

Крім того, систематично здійснюється профілактична робота з кривдниками, яких у Рівненському РУП на кінець минулого року перебувало 838 осіб та особами, які стали жертвами домашнього насильства.

Про це повіломляє відділ комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також: Перед судом постане чергова прихильниця "руського міру" на Рівненщині