“Синдром прокляття Ундіни”. На Рівненщині небайдужі люди допомогли врятувати життя дівчинці з рідкісним захворюванням. У дитини під час сну припиняється дихання, вона не може робити це автономно. Дівчинку підключають до ШВЛ апарата. Але він вже старий. Придбати новий - родина не мала коштів. Восени, у сюжеті ми розповіли про потребу сім'ї. За короткий час небайдужі люди перерахували необхідну суму коштів і тепер 6-ти річна Софія має новий ШВЛ апарат і не лише.

Новий апарат штучної вентиляції легень, відсмоктував, зволожувач і камеру для нього. Все це отримала шестирічна Софійка з Костопільщини. Дівчинка має вроджене рідкісне захворювання - “Синдром прокляття Ундіни”. У дитини під час сну припиняється дихання,. Мама підключає її до ШВЛ апарату.

Родина проживає у невеличкому селі на Костопільщині. Людмила сама виховує трьох дітей. Придбати власним коштом апарат - не було можливості.

Загальна вартість апарату та пристроїв для його зарядки складала 500 тисяч гривень. Допомогти його придбати зголосився благодійний фонд "Крила Надії". Історію маленької Софійки ми розповіли восени, минулоріч. Небайдужі люди перейнялись хворобою дитини і за короткий термін допомогли родині зібрати необхідну суму.

Мама Софійки тепер спокійна. Її дитина має новий апарат. Дякує всім за небайдужість.

Радіють за свою найменшу сестру й старші діти. Дев'ятирічна Тетяна знімає відео для свого ютубканалу і розповідала людям про свою непосидючу Софійку. А найстарший Давид не лише мамин помічник, а й юний господар, всю чоловічу роботу виконує самотужки. Родина вірить, що завдяки якісному і безпечному сну, а також завдяки щедрості людей, Софійка зможе здійснити свою мрію - піти до школи, у середовище однолітків. 

Читайте також: Дефібрилятор - пристрій, що рятує життя: де знайти у Рівному? (ВІДЕО)