Три зовнішніх дефібрилятори встановили у громадських місцях Рівного. Це пристрій, що значно підвищує шанси виживання людини при зупинці серця. Щоправда сталось це ще у 2020 році. Але нині, в умовах війни потреба у них збільшується. Де знаходяться дефібрилятори у Рівному чи застосовували їх у громадських місцях, розповість Тетяна Петрина.

Розряд, що здатен врятувати життя та в декілька разів збільшує шанси на порятунок людини при зупинці серця.

При виявленні людини у тяжкому стані, лічені хвилини можуть врятувати життя. Перш за все необхідно викликати швидку допомогу, а далі приступити до надання домедичної допомоги.

Дефібрилятор - значно підвищує шанси порятунку людини. З пристроєм розібратись не важко - він сам підказує план дій.

В багатьох країнах Європи дефібрилятори є в багатьох громадських місцях. В Україні така програма поки лиш набирає обертів. В Рівному кілька років тому теж встановили їх.

Андрій Стахнюк навчає людей, як поводитись з АЗД. Говорить, що у військовий час це набуває ще більшої актуальності і тому потреба у встановленні дефібриляторів лиш збільшується.

Подивитись, де знаходиться найближчий дефібрилятор, можна на мапі АЗД. Один з них встановлений у міському будинку культури. Місце обрали невипадково - тут постійно проводяться масові заходи і поряд парк Шевченка.

Директорка закладу каже, що хоч нагоди скористатись ним, на щастя, не випадало, але навчання по роботі з дефібриляторами мають проводитись частіше.

Уміння користуватись дефібрилятором - це не лише про знання, це може врятувати чиєсь життя.

Читайте також: Рівненська обласна лікарня отримала сучасний автомобіль швидкої допомоги із США