Урамках Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства» у Рівному розпочався дводенний тренінг-навчання для надавачів соціальних послуг постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Загалом у заході беруть участь представники 16-ти територіальних громад Рівненщини – це соцпрацівники, поліцейські офіцери громад, працівники прокуратури та центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Тема не втрачає своєї актуальності, тож важливим є обговорення і превентивних заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, і взаємодії усіх причетних служб, котрі надають соціальні послуги постраждалим.

Учасники заходу обговорили ситуацію в області.

Заступниця голови ОДА Людмила Шатковська зауважила: «З початку року до органів соцзахисту надійшло понад 2700 звернень щодо здійснення домашнього насильства, з них понад 80 % - це постраждалі жінки. Реалії сьогодення збільшують коло осіб, які можуть бути постраждалими від насильства. Це, зокрема, внутрішньо переміщені особи. На сьогодні на Рівненщині проживає понад 37 тисяч переселенців, з них майже 76% - жінки та діти».

Заступник начальника управління превентивної діяльності ГУ НП в Рівненській області Олександр Бортник та начальниця відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Рівненської обласної прокуратури Олена Ткачук долучилися до обговорення питання про запобігання насильству та наданню допомоги постраждалим.

Людмила Шатковська акцентувала увагу, що саме ефективна взаємодія працівників і соціальної сфери, і правоохоронних органів допоможе запобігати, вчасно виявляти та надавати дієву допомогу постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Нагадаємо, тренінг реалізується Фондом Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine за сприяння ГУ Національної соціальної сервісної служби у Рівненській області та у співпраці із Рівненською обласною державною адміністрацією.

Про це інформує Рівненська ОВА. 

Читайте також: Рівненщина готується: в Україні розширили перелік безоплатних медичних послуг на 2023 рік