Реабілітаційні послуги, фінансування інтернів, збільшення коштів на первинку – такі зміни внесли в Програму медичних гарантій від Національної служби здоров’я України в 2023 році.

Сьогодні про це говорили під час робочої всеукраїнської онлайн-наради, участь у якій взяли перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін та директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я ОДА Олег Вівсянник.

«Ми розробили пакет Програми медичних гарантій збереження кадрового потенціалу. Він означає, що коли фінансування від НСЗУ не вистачає на зарплату медпрацівникам, то ми дофінансовуємо з цього пакету лікарню, щоб зберегти її кадровий потенціал. Зараз політика має формуватися так, щоб була можливість максимально зберегти людський потенціал країни», - зауважила голова НСЗУ Наталія Гусак.

Окремо проговорили бюджет на 2023 рік. Так, медичні заклади отримуватимуть кошти за пріоритетні послуги, такі, як допомога при інсультах, інфарктах, пологах. Збережеться пакет щодо лікування хворих із COVID-19. Первинка отримає на 1 мільйон гривень більше, ніж торік.

У Програмі медгарантій послуги з реабілітації включатимуть післяопераційний, психологічний, психіатричний і навіть паліативний супровід. В рамках цього пакету, також передбачена реабілітація після протезування.

«Національна служба здоров’я розпочала контрактування медзакладів на 2023 рік. Заплановий бюджет на ПМГ у 2023 році - понад 142 мільярди гривень. Нам важливо, щоб усі медичні заклади Рівненщини уклали договір та отримали кошти від держави за свою роботу. Наразі медзаклади області подають заявки на контрактування на 2023 рік», - розповів Сергій Подолін.

Про це інформує Рівненська ОВА.

Читайте також: З 1 січня пільги на комунальні послуги для військових почнуть виплачувати готівкою