Містечко Незламності відкрили у Рівному. Це 16 будиночків, які обладнані розкладними ліжками, матрацами, термоковдрами. Площа кожного з них – 17 метрів квадратних. Розташоване воно в одному з спальних мікрорайонів міста. Чому вибір впав саме у це місце дивіться далі у сюжеті.

Щасливими сьогодні є лише мешканці однойменного району на Щасливому. Тут сьогодні вперше в Україні відкрили ціле містечко незламності. Є світло, тепло та інтернет. Можна зарядити гаджети. Завжди будуть чергові медик, соцпрацівник та поліцейський. У військовій адміністрації пояснюють цей мікрорайон налічує 15 тисяч рівнян і донині тут не було жодного пункту незламності. Це при тому, що у інших мікрорайонах міста у людей немає світла та тепла по кільканадцять годин.

На даній локації можуть розмістити одночасно 300 чоловік. Можновладці розповідають, за потреби тут можна і заночувати.

У незламному містечку є чимало локацій - від пункту поліції та медиків до дитячої кімнати. Дане містечко до Рівного передав шведський уряд. Нині в області є 500 таких будиночків. Їх розгорнуть по всій області.

І тут нардеп Дмитро Соломчук пояснює чому саме небідний мікрорайон на Щасливому обрали для встановлення містечка незламності.

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль запевнив уже триває будівництво подібного містечка у Квасилові. Скоро таке ж з'явиться на мікрорайоні північний. Стверджує, через війну і обстріли є проблема з постачанням електроенергії в домівки рівнян.

Натомість секретар Рівнеради Віктор Шакирзян розповідає, міська влада знає про проблеми зі світлом у різних мікрорайонах. Каже роблять усе можливе, аби врегулювати ситуацію.

Чи дійсно мікрорайон на Щасливому найбільше потребує містечка незламності питання залишається відкритим. Втім, те, що на відкритті були присутні усі високопосадовці, окрім міського голови Олександра Третяка може натякати на певні речі у політичному житті міста. Можливо сірий кардинал і забудовник щасливого мікрорайону знайшов спільну мову з військовою адміністрацією та офісом президента. а можливо і дійсно 15 тисяч мешканців щасливого найбільше потребують містечка незламності. І тут немає жодної краплі політики та домовленостей. 

Читайте також: На Рівненщині батько 12-ти дітей організував вдома гуманітарний хаб і возить допомогу на Херсонщину