Спершу рятував дітей, тепер возить тони продукції. Мешканець Рівненщини організував збір гуманітарної допомоги на деокуповані території Херсонської області. Спільними зусиллями громади відправили туди 10 фур картоплі, 6 бусів з продуктами, машину з хлібом, будівельні матеріали та ліки. Володимир Бричка відомий ще з весни. Тоді з під обстрілів евакуював 1800 людей з Київщини, а також цілий дитбудинок з Ворзеля. Волонтер не припиняє допомагати людям. Готує черговий вантаж для мешканців Херсонщини.

Володимир Бричка готується до другої поїздки на Херсонщину. На волонтерській кухні кипить робота. Команда готує смаколики як для цивільних, так і для військових. Вперше привезли допомогу у Херсон на третій день його звільнення. Нагодували сотні місцевих мешканців.

67-річний Володимир Бричка має 12 дітей та 43 онуки. Своє обійстя перетворив на гуманітарний хаб. Молодь якраз розбирає посилки, яку зі США відправили рідні діти. За кілька днів волонтер сяде за кермо та поїде на Південь.

Володимир - пастор у місцевій церкві на Сарненщині. Ще з 2014 року Володимир Бричка доправляв на Схід України гуманітарну допомогу, а також будівельні матеріали. Навесні 2022 року врятував з-під обстрілів понад 1800 осіб. Наймасштабніша його операція – порятунок цілого дитбудинку з київського селища Ворзель.

Місяць вихованці сиділи під обстрілами. Щоб вивезти всіх – а це 52 дитини – в кілька мікроавтобусів волонтер Володимир Бричка садив і мешканців Ворзеля. На руках тримав дитину навіть водій.

Додає, жодного разу не засумнівався, коли потрібно було їхати в гарячі точки. Попри те, що російські окупанти вбили його друга-волонтера. В автомобіль кинули гранату і розстріляли. Дружина Володимира каже, щораз хвилюється за чоловіка.

У своєму домі родина прихистила не одного переселенця. Нині тут проживає студентка з тимчасово окупованого херсонського селища Лазурне. Свого рятівника вважає героєм.

Повертатись додому, Анна поки не планує. Перечекає зиму на Рівненщині. Ти часом її рятівник вантажить харчі до автомобіля. Попереду довга поїздка на Херсонщину. Героєм себе не вважає. Каже, робить те, що повинен. Допомагають і жителі Рокитнівщини. Цього разу, крім продуктів на південь України повезуть до 4 тон засобів гігієни та дитяче харчування.

Читайте також: Рівненщина отримала понад 5 тисяч комплектів зимового одягу від ЮНІСЕФ для дітей-переселенців (ФОТО)