У волонтерському Гончаренко центрі в Рівному стартувала навчальна програма для жінок, які втратили роботу через війну або мають статус внутрішньопереміщених осіб.

 В програмі беруть участь 40 учасниць, які пройшли попередній відбір. Під час занять жінки отримають необхідні знання, щоб побудувати ефективний агробізнес навіть в умовах війни.

Навчання проводить громадська організація Асоціація жінок України "Дія-Рівне" за підтримки Українського жіночого фонду.

Микола Смолінський, експерт з розвитку підприємництва та виходу на нові ринки, розповів, що учасниці опанують способи спільного ведення бізнесу.

«Об’єднання у кластери, кооперативи та соціальні підприємства – це запорука успіху в агросекторі. Разом вигідніше і купувати сировину, і корми. Продавати продукцію під одним брендом – теж зручно, це перевага у сфері реклами та розкрутки на ринку. Від цього виграє кожна сторона", – зазначив бізнес-тренер.

По завершенні проєкту буде створено нові робочі місця для жінок з Рівненщини та внутрішніх переселенок. Також учасниці зможуть безкоштовно отримати матеріально-технічну та інформаційну підтримку для створення власної агрофірми з вирощування перепілок.

"Я пробувала вирощувати й курей, і кролів, і перепелів, але самостійно розпочинати такий бізнес важко. Дуже часто треба спершу поїхати на кілька місяців за кордон, аби заробити стартовий капітал. А тут ми можемо й повчитися, й отримати матеріальну підтримку на старті. Також нам надають супровід і консультації від фахівців. Ця програма допоможе нам забезпечити сім’ю під час війни та займатися тим, що ми вміємо", – поділилася пані Віта Миронець, учасниця програми з Дядьковицької громади.

Читайте також: З 28 листопада, у школах та дошкільних навчальних закладах Рівного відновиться освітній процес (ВІДЕО)