18 листопада, в світі відзначають Міжнародний день філософії та Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства. У Латвії цього дня святкують День Незалежності, в Омані - Національний День Оману, в Марокко - День Незалежності Марокко, на Гаїті - День армії і перемоги, в Україні - День сержанта Збройних Сил України.

 ЯКЕ СЬОГОДНІ РЕЛІГІЙНЕ СВЯТО

Церква вшановує 18 листопада пам’ять Іони — святого і архієпископа Львівського і Великоновгородського, відомого також як ігумен Отенської пустелі. Сам Іона рано залишився сиротою — в 3 роки у нього померла мати, а в 7 років пішов з життя і батько.

Виховувала Іону благочестива вдова на ім’я Наталя Медоварцева, яка прищепила своєму прийомному синові віру в Бога. Згодом Іона займається організацією притулків в Новгороді, де могли проживати знедолені, вдови та сироти. Крім того, він прославився численними чудесами, які міг здійснювати з Божою поміччю. Так, наприклад, Іона зумів зупинити моровую хворобу, яка забрала життя 250?000 чоловік. У літописі говориться про те, що Іона здійснив хресну ходу в Зверін монастир, і це допомогло йому подолати недугу.

Згодом Іона був зарахований до лику святих в 1549 році на Макаріївського соборі. У його життєписі йдеться про те, що після смерті Іони близько його труни відбувалося велика кількість чудес, і багато людей саме з цієї причини згодом увірували в Христа.

ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА

18 листопада День Ангела святкують: Тихон, Гавриїл, Тимофій, Григорій та Памфіл.?

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ В ЦЕЙ ДЕНЬ

Не можна приймати важливі рішення, підписувати будь-які документи.
Не рекомендують 18 листопада підписувати будь-які документи. Вірили, що нечистий може підпис вкрасти.
Великі покупки, здійснені 18 числа, довго не прослужать.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ 18 ЛИСТОПАДА

  • Якщо на гілках верби з’явився іній, то зима буде холодною і затяжною.
  • Якщо інею вранці багато, то скоро потеплішає.
  • Якщо сніг нерівно на землю лягає, наступний рік буде врожайним на жито.
  • Якщо небо ясне, а вітер північний, скоро похолодає.
  • Якщо ви знайшли на подві’ чужий віник, то на вас уроки навели.