Інцидент стався вчора вночі на подвір’ї поблизу будинку № 28 на вулиці Макарова. Ударною хвилею у квартирах на першому поверсі повибивало вікна та пошкодило машини, які стояли поблизу під’їзду. Наталія Анісімова вже спала коли почула потужний вибух. Він струснув увесь будинок, - пригадує жінка.

В результаті вибуху загинув чоловік, в чиїх руках спрацювала граната. Він проживав у сусідньому будинку. Постраждали і двоє випадкових перехожих, які проходили неподалік. У Ярослава Криневича – осколочні травми всього тіла, але загрози його життю вже немає, кажуть медики. Натомість його товариш, хоч і постраждав менше, але ризикує втратити зір – уламки потрапили йому в око і, можливо, заділи зоровий нерв.

Розслідуванням інциденту займаються рівненські правоохоронці. Вони вже встановили особу загиблого чоловіка – це 33-річний рівнянин Андрій. Правоохоронцям він добре відомий адже мав не одну судимість.

Втім, сусіди про загиблого чоловіка кажуть тільки хороше. Мовляв, завжди був привітним і криміналу за ним ніколи не помічали.

Після проведення дослідчої перевірки у міліції обіцяють порушити кримінальну справу – за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. В рамках розслідування міліціонери сподіваються з’ясувати де загиблий чоловік взяв гранату і навіщо зірвав чеку, що коштувало йому життя, а двом випадковим перехожим - здоров’я.