Він втопився у річці Стохід, що в Зарічненському районі. За інформацією правоохоронців, суддя з братом та племінником повертались моторним човном із прогулянки річкою Прип’ять. Несподівано човен хитнуло і він перекинувся.

Двоє зуміли допливти до берега, але Віктор Лопацький на очах рідних потонув. Тіло судді вже підняли, наразі всі обставини трагедії з’ясовують працівники міліції та прокуратури. На пам’яті Анатолія Якимчука - це перший випадок коли на річці Стохід топляться люди.

За життя на Віктора Лопацького було скоєна два напади. Вперше його викрали з власного подвір'я у жовтні 2005-ого року троє чоловіків у масках. Вони вивезли суддю за місто у його ж автомобілі. Бандити прив'язали юриста до електроопори посеред поля. Після цього сильно побили, а його "Тойоту" спалили. Чоловік зумів звільнитись лише коли нападники забрались геть.

Вдруге на Віктора Лопацького напали у березні 2006-ого року. Невідомі випустили кілька куль по вікнах його будинку, коли суддя вийшов на веранду перевірити газовий лічильник. Після нападів Віктора Лопацького цілодобово охороняли бійці із спецпідрозділу "Грифон". Однак, на час відпустки він відмовився від охорони. 23 серпня голові районного суду мало виповнитися 47 років.