Вчора, 5 жовтня, міністр охорони здоров?я Віктор Ляшко завітав із робочим візитом на Рівненщину.

Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін ознайомив очільника МОЗ із роботою Зарічненської багатопрофільної лікарні. Зокрема, оглянули хірургічне відділення, рентген-кабінет, лабораторії та інше. Посадовець також поспілкувався з керівниками закладів первинної та вторинної ланки.

«Стратегічний підхід, спрямований на розвиток закладу, вміння планувати та приймати управлінські рішення за підтримки держави роблять можливим належне функціонування і забезпечення лікарень навіть у віддалених населених пунктах», – наголосив Віктор Ляшко.

Міністр також зауважив, що попри віддаленість населеного пункту колектив медзакладу організував необхідне місцевому населенню надання медичної допомоги. Також Зарічненська лікарня уклала контракти з Національною службою охорони здоров?я (НСЗУ) на 2022-ий рік за десятьма пакетами, серед яких: хірургічні операції дорослим і дітям у стаціонарних умовах, хірургічні операції в умовах стаціонару одного дня, медична допомога під час пологів, стоматологічна допомога дорослим і дітям тощо. Загальна ціна договору склала близько 65,7 млн грн.

Загалом з січня по вересень поточного року, надаючи як первинну, так і спеціалізовану медичну допомогу, лікарня отримала від держави фінансування за надані послуги у розмірі понад 50 млн грн.

«Питання доступності медичних послуг – основна мета реформ МОЗ. Працюємо над забезпеченням фахового кадрового потенціалу, аби не тільки покращити надання медичної допомоги, а й вчасно виявити та діагностувати хворобу. Також вносимо зміни у стратегію та спроможну мережу. Миттєво перелаштовуємося під нові виклики, зокрема воєнні та логістичні», - підсумував Сергій Подолін.

Куратор медичної галузі області також нагадав, що в цьому медичному закладі надають консультативну допомогу лікарі з онкологічного центру Луганщини, які через повномасштабне вторгнення вимушені були релокуватися. 

Про це інформує пресслужба Рівненської ОВА.

Читайте також: Перемогли, отримали 30 тисяч гривень і віддали ЗСУ: як церковний хор з Рівного представляв Україну на Міжнародному музичному фестивалі у Польщі