З-поміж 215 українських захисників та захисниць, яких повернули з російського полону в середу, 21 вересня, є двоє жителів Рівненщини та студент "Острозької академії".

 Із 215 звільнених з полону є троє, пов’язаних із Рівненщиною. Вони потрапили до полону з «Азовсталі», повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Це: капітан медичної служби Мамонова (Черепушко) Мар‘яна Володимирівна. Уродженка Дубенського району. Потрапила до полону 4 квітня в Маріуполі. Звільнена на 9 місяці вагітності.

Капітан Козинський Дмитро Олександрович, житель м. Рівне.

Старший солдат Козацький Дмитро Олександрович, студент Острозької академії. Їх обох полонили 19 травня в Маріуполі.  Дмитро - український фотограф, військовослужбовець, старший солдат, боєць полку «Азов» Національної гвардії України. У 2022 році увійшов до рейтингу «30 до 30: обличчя майбутнього» від «Forbes». Голова пресслужби полку «Азов». Автор 10 світлин поранених побратимів із польового шпиталю на заводі, які облетіли весь світ. Одну із світлин, на якій хлопець під променями травневого сонця, що падають усередину зруйнованих приміщень підприємства через пробиту снарядами шпарину, назвали «Світло переможе».

ОНОВЛЕНО: стало відомо, що серед звільнених з полону є ще один, четвертий, житель Рівненщини - Підполковник Данилевич Віталій Миколайович, уродженець смт Смига Дубенського району.

Нагадаємо, Координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими опублікував повний список тих, кого вдалося повернути з російського полону в результаті обміну, оголошеного 21 вересня.