У Здолбунові мешканці кількох будинків хочуть відключитись від централізованого опалення. Дехто, отримавши захмарні платіжки зробив це самовільно. Проте, як наслідок і надалі сплачує за послуги, якими по-факту не користується. Яка нині законна процедура відключення та що робити тим, хто опинився у подібній ситуації - розбирались наші журналісти.

 Катерина Левинська - пенсіонерка. Мешкає у будинку на вулиці Лесі Українки 1А у Здолбунові. І ще у 2018 році, через непідйомні суми у платіжках вирішила відрізатись від централізованого опалення. Перед тим, за її словами, неодноразово зверталась до чиновників. Її питання ігнорували, тож вирішила діяти самостійно.

Юрист Юрій Клекотка пояснює, кілька років тому і справді явища індивідуальних відключень носили масовий характер та були легшими з точки зору бюрократії. Втім, нині регулюється рядом нормативно-правових актів.

Аби перейти на індивідуальне опалення, необхідне відповідне рішення більшості мешканців будинку. За словами жінки, на зборах навіть вдалось зібрати певну кількість голосів: зафіксовану протоколом. Втім, нині від початку війни чимало мешканців просто виїхали. Змінився і голова ОСББ, з яким мешканці ще не встигли познайомитись.

Більше про це - дивіться у сюжеті.