Члени Рівненського міськвиконкому внесли зміни до міської програми “Турбота”, спрямованої на підтримку соціально незахищених верств населення.

 Про це повідомляють у Рівненській міській раді.

Внаслідок перевиконання міського бюджету, члени виконкому додатково виділили 2 мільйони для забезпечення виплат одному з членів родини загиблого, якому присвоєно звання "Почесний громадянин Рівного" (посмертно) за безпосередню участь в АТО/ООС чи у війні проти російської федерації.

«Далі слово за депутатами міської ради, які повинні затвердити одноразову виплату 20 тисяч гривень членові родини загиблих, яким присвоять звання “Почесний громадянин Рівного”», — йдеться у повідомлені міськради.

Іще 1,5 мільйона виділили для збільшення щомісячних виплат дітям, чиї батьки загинули, або зникли безвісти, захищаючи Україну. Тепер вони отримуватимуть не один прожитковий мінімум 2508 гривень, а два — 5016 гривень.

Окрім того, за рішенням членів міськвиконкому, зекономлені кошти в результаті проведеного тендеру на послуги з організації гарячого харчування громадян, які отримують соціальні послуги, в територіальному центрі надання соціальних послуг — 353,4 тисячі гривень. Гроші спрямують на придбання продуктових пакетів для малозабезпечених громадян, громадян похилого віку, інвалідів.

Читайте також: Де рівняни можуть зробити бустерну дозу щеплення від COVID-19 і чи потрібно це