Два факти виявили та задокументували вчора, 10 серпня, у Сарненському та Вараському районах області. Крім того, в одному із них незаконні лісоруби нанесли тілесні ушкодження працівникові лісгоспу

Про це повідомляє Поліція Рівненської області.

Близько 19:40 під час патрулювання працівники сектору реагування патрульної поліції Сарненського РВП, поблизу села Чабель зупинили автомобіль «Nissan Terrano», який буксирував гужову підводу, завантажену 26 колодами деревини по шість метрів кожна. У керманича, 30-річного місцевого жителя, жодних підтверджуючих документів про законність походження лісопродукції не було.

Крім того, у лісі неподалік поліцейські виявили вісім свіжозрізаних пеньків. Слідчо-оперативна група вилучила з місця події колоди сосни різного діаметру, автомобіль та підводу.

Також цього ж дня до поліції надійшло повідомлення від майстра лісу, 34-річного жителя села Новосілля колишнього Зарічненського району. Лісник виявив факт незаконної порубки чотирьох дерев сосни, яку здійснював 23-річний житель Зарічного разом із трьома поки невстановленими слідством особами. Під час з’ясування обставин порубки між лісником та молодиком виник конфлікт, у результаті якого останній наніс тілесні ушкодження майстрові лісу. Разом із напарниками зловмисник утік, залишивши незаконно зрізану деревину.

Потерпілого госпіталізували у хірургічне відділення, де у нього діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, навколоорбітальну гематому.

Слідчо-оперативна група провела огляд місця події та зібрала необхідну слідову інформацію. 17 колод деревини породи сосна звичайна, загальною кубомасою 1,964 вилучили та доставили на зберігання лісгоспу.

За фактами незаконної порубки лісу слідчі територіальних підрозділів Сарненського РВП та ВП № 2 (смт Зарічне) Вараського РВП внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 246 Кримінального кодексу України. У рамках кримінальних проваджень вирішується питання про накладення на вилучене арешту.

Разом із тим зарічненські слідчі розпочали досудове розслідування за фактом завданих тілесних ушкоджень працівникові лісгоспу, у зв'язку з виконанням ним службових обов'язків, за частиною 1 статті 345 КК України. Розшукові заходи щодо встановлення осіб, причетних до скоєних злочинів тривають.

Читайте також: "Коноплі самонасіялися": на Рівненщині поліцейські знищили незаконні посіви