Тут займатимуться із дітками з інвалідністю та маленькими переселенцями

 Про це повідомляє Рівненська обласна державна адміністрація.

Облаштування такої кімнати стало можливим завдяки проекту "Інтегрована гуманітарна відповідь в умовах війни та післявоєнного відновлення", який реалізує на території Рівненської та Волинської областей обласний благодійний фонд “Наше Майбутнє”.

“Проект має кілька напрямків і охоплює послуги з забезпечення гуманітарних потреб населення, консультації юриста, психолога та медиків, послуги пов’язані з евакуацією та переселенням, – розповідає керівник проекту Микола Рубежанський. – У тому числі нами було оголошено конкурс міні-грантів «Надання цільової благодійної допомоги ініціативним групам спільнот». Серед переможців – Центр дитячого розвитку “ЕРУДИТ”, який ініціювали створення сенсорної кімнати”.

Заняття у такій кімнаті сприяють зниженню тривожності у дітей; вгамуванню болю, що носить хронічний характер; отриманню позитивних емоцій; зниженню вегето-судинних реакцій або невротичних розладів.

Наразі працівники центру активно готують кімнату до експлуатації, а вже до кінця серпня приміщення буде оснащене спеціалізованим обладнанням та міститиме сотнею різноманітних розвиваючих ігор.

В Україні проект «Інтегрована гуманітарна відповідь в умовах війни та післявоєнного відновлення» реалізується МБФ «Альянс громадського здоров’я» за фінансової підтримки UKAID, Disasters Emergency Committee та за технічної підтримки Благодійної організації Christian Aid.

Читайте також: 26 художників на Рівненщині створили картину, щоб допомогти ЗСУ