Зпочатку повномасштабної війни на воркшопах та консультаціях від проєкту «Цифра в кишені» побували понад 3 тисячі учасників. Це не лише місцеві жителі, а й переселенці.

Вони потребували пояснень, зокрема, щодо оформлення заявок на платформі єДопомога. Із цим їм допомагали цифрові тренери. Питання було настільки актуальним, що за консультаціями стояли у черзі.

Нагадаємо, «Цифра в кишені» - це освітній проєкт, який реалізовує Рівненська ОДА та мережа бібліотек області. Його мета - навчити якомога ширше коло жителів громад користуватися популярними онлайн-сервісами. Воркшопи з цифрової грамотності є безкоштовними, а відвідувати їх можуть всі охочі.

Проєкт стартував восени минулого року. Спочатку його учасниками стали 5 пілотних громад, потім приєдналися й інші. На сьогодні навчання у рамках проєкту відбуваються у бібліотеках Володимирецької, Дубенської, Демидівської, Радивилівської, Березнівської, Гощанської, Здолбунівської, Малинської, Сарненської та Острозької ТГ.

«Проєкт «Цифра в кишені» реагує на потреби сьогоднішнього дня, - прокоментувала заступниця голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Іванна Смачило. - Так, раніше людей найбільше цікавила оплата комунальних послуг в онлайн-режимі, запис до лікаря в такому ж форматі, купівля квитків та інтернет-банкінг, тож наші тренери проводили навчання саме з цих тем. Натомість зараз актуальними є оформлення різних видів допомог, пошук роботи, електронні платежі. Тому «Цифра в кишені» проводить і такі консультації. Наразі вони дуже популярні. До того ж, розширюється і аудиторія. Адже учасниками воркшопів стають переселенці».

Про це інформує Рівненська ОВА.