Сім підприємств галузі медицини Рівненщини невдовзі підпишуть договори про співпрацю з Луганським державним медичним університетом.

Як відомо, через війну рф з Україною, вищий навчальний заклад вже вдруге змушений переїжджати. Наша область стала новим місцем реєстрації для ЛДМУ, інформує пресслужба Рівненської обласної ради.

Питання, де може розміститися університет, і з якими лікарнями та медичними центрами області заклад співпрацюватиме, вивчають на засіданнях постійних комісій Рівненської обласної ради.

Свої приміщення готові надати чотири комунальні медичні підприємства обласної ради: діагностичний центр, обласна клінічна лікарня, обласний фтизіопульмонологічний медичний центр та обласний госпіталь ветеранів війни у Клевані. Питання про здачу в оренду площ без проведення аукціону для потреб університету, слідом за колегами з інших комісій, сьогодні погодили і депутати постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства під головуванням Юрія Білика.

Участь в роботі комісії взяли голова обласної ради Сергій Кондрачук та його перший заступник Сергій Свисталюк.

Ректор Луганського медуніверситету Сергій Смірнов

Поспілкувався з обласними депутатами і ректор Луганського медуніверситету Сергій Смірнов. Він наголосив, наскільки важливим для закладу, який він очолює, є те сприяння, яке надає влада Рівненської області, зокрема, в питаннях надання приміщень.

Крім того, вже існують попередні домовленості між навчальним закладом і сімома медичними підприємствами обласної ради щодо підписання договорів співпраці.

Так, Рівненська обласна клінічна лікарня імені Юрія Семенюка, окрім приміщень, готова надати і свою лікувальну базу для проведення навчального процесу та клінічної роботи.

- І наша обласна лікарня, і низка інших обласних медичних підприємств не просто прихистять у своїх приміщеннях Луганський медуніверситет, вони готові надати своє обладнання, фахівців, пацієнтів, для того, щоб викладачі та студенти могли повноцінно працювати і навчатися. Тому позиція нашої профільної комісії однозначна – погодити договори про співпрацю між обласними лікувальними установами та Луганським державним медичним університетом, - зауважив голова комісії Юрій Білик.

У ході комісії, окрім РОКЛ імені Ю.Семенюка, депутати погодили підписання відповідних договорів для Рівненської обласної дитячої лікарні, Рівненської обласної стоматологічної поліклініки, Рівненського обласного шкірно-венерологічного диспансера, Обласного бюро судово-медичної експертизи, Обласного перинатального центру та Рівненського обласного центру психічного здоров’я населення.

Крім того, ректор університету Сергій Смірнов повідомив, що у виші вивчають питання проведення цьогорічної вступної кампанії, в тому числі, і для абітурієнтів з Рівненщини.

Читайте також: Що необхідно знати при укладанні договору купівлі-продажу під час війни?