У пожежі, яка виникла в центрі з догляду за інвалідами та літніми людьми, загинули 16 людей. Вогонь спалахнув в суботу опівночі коли всі мешканці притулку спали.

На той момент 25 людей – більшість з них лежачі і самотужки майже не пересуваються. Коли почав вибухати шифер, до будинку збіглись селяни.

Займання виникло у першій палаті, - з’ясували рятувальники. Ця частина будівлі повністю дерев’яна тож вогонь швидко поширився в коридор та сусідні приміщення. Врятувати з вогняної пастки селяни встигли 9-ох людей. Зараз вони – в районній лікарні. У сусідніх палатах і двоє співробітників притулку – директор та медсестра, яка тієї ночі була на чергуванні. Вона допомагала виносити людей на вулицю. Подякувати їй та підтримати погорільців приїхав віце-прем’єр Сергій Тігіпко, який очолив урядову комісію з розслідування причин трагедії.

Ймовірною причиною займання експерти називають паління в ліжку одного з пацієнтів центру. Незадовго до пожежі його начебто бачили напідпитку із цигаркою в руках.

Остаточну причину трагедії мають з’ясувати правоохоронці. За фактом порушення встановлених законом вимог пожежної безпеки, що призвело до пожежі, вони порушили кримінальну справу. Вже відомо, що працівники МНС неодноразово попереджали керівників притулку про потенційну загрозу, але нічого зроблено не було. Загиблих у пожежі почали ховати в понеділок. Їхні родичі вже отримали перші компенсації.

Всі витрати на лікування постраждалих та поховання загиблих уряд взяв на себе. Сергій Тігіпко обіцяє, що на місці старого притулку зявиться амбулаторія, а в сусідньому селі Висоцьк збудують новий притулок для літніх людей. Він, кажуть чиновники, буде сучасним і відповідатиме усім вимогам пожежної безпеки аби подібні трагедії у майбутньому більше не повторились.