Всі екстрені служби - під одним дахом. На Рівненщині з'явився третій Центр безпеки громадян. Відкрили його у Великоомелянській громаді. В одному приміщенні знаходиться пожежне депо, пункт базування бригади екстреної медичної допомоги та поліцейська станція. На відкритті Центру побували і наші журналісти.

Колись - гараж сільськогосподарського підприємства, нині ж - Центр безпеки громадян, який в одному приміщенні об'єднав усі служби реагування.

У центрі працює десять добровольців та п`ять членів пожежної команди. В їх підпорядкуванні три пожежні машини. Щоб вдосконалювати свої вміння та навички рятувальники співпрацюють з колегами із-за кордону.

Тож на відкриття Центру, який будували ще з 2017 року, колеги з Польщі не приїхати не могли.

Окрім рятувальників, тут знаходиться і пункт базування бригади екстреної медичної допомоги та поліцейська станція. Це дозволяє швидше надати населенню необхідну допомогу. Адже громада містить шість населених пунктів, де проживає майже шість тисяч мешканців.

До слова, з місцевого бюджету на будівництво Центру витратили 1 мільйон гривень, а ще три мільйони - виділили з бюджету області. Тож на його відкриття прийшли як місцеві жителі, так і депутати.

Адже тут є інтерактивний клас для дітей. Де їх навчатимуть азам роботи рятувальників та ознайомлюватимуть з пожежною технікою. Правила поведінки під час пожежі п`ятирічна Вікторія уже знає.

Навчатися зможуть діти від 4 до 12 років. А після його завершення отримають свідоцтво юного рятівника. 

Читайте також: Рівненські інспектори муніципальної варти за тиждень зафіксували понад 700 порушень