Пішоходів лякає, а водіїв нервує. Це про міст над річкою Горинь у селі Вельбівно Острозького району, який не можуть відремонтувати уже 3-ий рік.

Місцеві кажуть: до трагедії не далеко. Тут вже траплялись аварії, а домашні тварини – падали на арматуру та у воду.

Капітальний ремонт моста дорожники почали у 2008-ому році. Відтоді проїхати тут можна лише однією смугою. Водії обурюються: щоб потрапити на іншу сторону, іноді доводиться чекати півгодини.

Зруйноване дорожнє покриття, оголені арматурні стержні та бетонні блоки – такий вигляд має міст у Вельбівно сьогодні. Працівники ДАІ попереджають: переправа небезпечна як для автомобілів, так і пішоходів.

У службі автомобільних доріг запевняють, що міст не аварійний, а просто не відремонтований до кінця. Роботи тут тривають уже 3-ий рік, але через брак фінансування завершити їх ніяк не можуть.

Якщо з’являться гроші, завершити ремонт моста в автодорозі обіцяють за 3 місяці. Але коли це станеться, дорожники не знають. Кажуть, усе залежить від Кабміну, але той зайнятий об’єктами Євро – 2012. Допомогти могла б місцева влада. Але у високих чиновників та депутатів руки до цього ніяк не доходять.