Весільні обручки – один із головних атрибутів не тільки самого весілля, але й усього подальшого сімейного життя. Традиція обмінюватися обручками йде від старогрецької культури. Перстень, як символ єдності душ і любові одягають на безіменний палець, тому що артерія, яка проходить через нього, йде прямо в серце, і стародавні греки називали її «лінією життя».

З тих часів життя людей сильно змінилося, але обручки як неодмінний атрибут весільного торжества існують з дохристиянських часів по сьогодні. Тільки, якщо деякі народи могли дозволити собі зав’язувати на палець квітку, на знак любові і вірності, то сучасні молодята надягають на палець один одному, як правило, весільні обручки із жовтого золота, хоча останнім часом зустрічається все більше обручок з платини або білого золота. Матеріал весільних перстенів може бути різним, головне – взаємне почуття, яке воно символізує, і воно обов’язково має подобатися нареченим.За традицією обручки купує майбутній чоловік. Але особливу актуальність ця покупка має все-таки для нареченої. Адже перстень є не тільки ювелірною прикрасою, він стане уособленням мрії будь-якої дівчини – щасливого заміжжя.

Скільки ви готові витратити на обручки і як обирати весільні обручки? Вибір обручки, залежить від бюджету вашого весілля. Не варто на цьому сильно економити, оскільки перстень вибирається не на один день, а на все життя (принаймні, в це хочеться вірити).

Вибір металу перстеня залежить від бюджету та ваших естетичних вподабань. Срібний перстень – дуже м’який білий метал, перстень буде недовговічним. Єдиною перевагою срібла є його низька ціна.

Біле або жовте золото 585-ої проби є одним з найпоширеніших металів вибираних для весільних обручок. Золото 585-ої проби є міцним і довговічним сплавом і при цьому не втрачає краси і блиску чистого золота.

Золотом 750-ої проби є сплав м’якший, ніж 585-ої проби, але він має більш насичений колір. Чисте золото 750-ої проби практично ніколи не використовується для виготовлення весільних перстенів, оскільки є дуже м’яким металом і перстень з нього буде дуже недовговічним.

Платина – дуже щільний і міцний метал, набагато щільніший і міцніший за золото. Чистота – основна властивість цього дорогоцінного металу. Ювелірні вироби з платини на 95 % складаються з чистого металу, на відміну від білого золота, що є сплавом багатьох металів. Платина, що не містить домішок, не викликає алергічних реакцій. Завдяки високій міцності платини, подряпина не знімає, а лише зміщує метал. А яскравий білий блиск платини ніколи не темніє – адже це її натуральний колір. Купуючи обручки з платини, ви робите прекрасний вибір. І висока ціна – лише гарантія високої якості виробу. Платина розповість про вас все – про ваш смак, про ваш стиль, про вашу індивідуальність.

Поширеними також є комбінування декількох типів металу для весільних перстенів.

Форма весільної обручки – це, звичайно ж, справа смаку. Класичні обручки випускаються декількох різних типів – плоскі, округлені. При виборі форми перстня, потрібно обов’язково приміряти різні форми, оскільки один і той самий перстень на різних людях буде виглядати по-різному.

Гравірування на обручках є дуже романтичною рисою. Вигравіювати ім’я своєї улюбленої людини, або фразу про вічну любов – це залишити спогад про чистоту своїх почуттів навічно. Популярні гравіювання у вигляді імен або ініціалів подружжя і дати весілля або короткі але змістовні слова любові.

Розміри весільних обручок. Коли ви вибираєте перстень, зверніть увагу, що б він легко одягався і знімався, не беріть перстень трохи завеликий, з розрахунком, що через декілька років пальці стануть дещо більші, зверніть увагу на погоду, коли ви вибираєте обручки. В спеку розмір пальця може дещо збільшитися, в холодний день – навпаки. обручальные кольца

За метеріалом: www.wday.com.ua