Пластилінова казка. Семирічна школярка з Дубенщини Анастасія Мандзюк придумала зворушливу історію про яблуню, яка боїться холодів. Назвала її дівчинка "Ковдрочка для яблуньки". Казку вирішила екранізувати рівненська письменниця. Усе заради того, аби допомогти Насті зібрати кошти на лікування. В дитини важка недуга – спінально м’язова атрофія. Для того щоб зупинити прогресування хвороби, на рік потрібно майже 8 млн гривень.

Це семирічна Настя. Дівчинка родом з Мирогощі, що на Дубенщині. Школярка обожнює займатися творчістю, а також випікати різноманітні солодощі. Окрім цього, дитина є надзвичайно творчою. Сьогодні, 1 грудня школярка приїхала до Рівного. Тут сьогодні презентує власну казочку під назвою "Ковдрочка для яблуньки". І вперше побачить екранізацію власного твору про деревце та дівчинку Ульянку. Герої у казці зявлялися не просто так.

Допомогла Настуні у створенні власної казочки дитяча письменниця Олена Медведєва. Ідеї під час написання були спільними. Та згодом, дівчинка із пані Оленою взялися за зйомку фільму до казки.

Попри сильний характер та жагу до творчості дівчинка щодня змушена боротися зі страшною недугою - спінально-м'язовою атрофією. Ще декілька років назад Настя могла самостійно стояти та ходити. Нині дитина пересувається у інвалідному візку.

Діагноз дитині поставили у дворічному віці. Нині, Настя щодня їздить до Рівного на реабілітацію. У дівчинки є всі шанси знову звестися на ніжки та назавжди забути про інвалідний візок. Однак, вартість препаратів для лікування - захмарна. Малюкам до двох років із таким діагнозом шукають кошти на ін'єкцію, вартістю 2 мільйона гривень, що здатен зупинити прогресування СМА. Однак, Настуні вже потрібна пожиттєва терапія. На рік необхідно майже 8 млн грн. Родина Насті зібрала вже 600 000 грн. Зараз, на жаль, збір зупинився, тому батьки звертаються до усіх небайдужих.

Номер картки ви бачите на своїх екранах. В Настуні попереду ще тривале лікування та реабілітація. І кожна гривня може дати шанс на повноцінне життя дівчинки. Чи назбирає родина на життєвоважливі препарати - залежить від кожного з нас.

Читайте також: Дівчинка з Дубенщини потребує термінової фінансової допомоги на лікування