Напередодні Всесвітнього дня доброти, який відзначають 13 листопада шестикласники Повчанського ліцею, що на Рівненщині відвідали свою однокласницю, яка має проблеми із здоров`ям.

У дівчинки спінальна аміотрофія, тож самостійно пересуватися вона не може. Через, що з першого класу дівчинка навчається вдома. Відвідує лише шкільні свята та бере участь в урочистих заходах. Однак, через карантин уже другий рік поспіль такої можливості у неї немає. Адже організм дівчинки чутливий до вірусів. Тому й однокласники під керівництвом практичного психолога, яка ходить до неї на корекцію розвитку прийшли в гості до дівчинки.

6 клас нашого ліцею найбільший за чисельністю дітей — 22 учні! На жаль, не всі мають змогу ходити до школи, є дівчинка Настя, яка не може самостійно пересуватись. Хоча дуже хоче у школу, хоче спілкуватися з однокласниками, бути на шкільних святах, брати участь у заходах. Таку можливість забрав карантин на 2 роки...
Сьогодні спонтанно прийшла ідея відвідати і поспілкуватися з нею через...вікно! - написала на своїй сторінці у Фейсбук практичний психолог Повчанського ліцею Олена Пахольчук. 

У 6 класі я проводила годину спілкування про добро і вирішили зробити їй візит-сюрприз: побачення через вікно. Домовилася з мамою і з іншою вчителькою, яка саме була на уроці, щоб її підвезли до вікна. І в результаті получилося таке чутливе відео - розповіла практичний психолог Олена Пахольчук. 

Вчителі цього закладу кажуть, найбільше Насті подобаються уроки літератури та музики. Вчителька музики Олена Вавринюк навіть записала дівчинку на участь у регіональному етапі Всеукраїнського фестивалю творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями "Барви життя". Тепер чекають на його результати. 

  Читайте також: У Сарнах щосуботи допомагають нужденним: роздають обіди та одяг