З 23 жовтня наша область переходить у "помаранчеву" зону карантинних обмежень. Таке рішення сьогодні, 22 жовтня, прийняли на обласній комісії ТЕБ та НС. Які обмеження чекають на рівнян, дивіться у сюжеті Ольги Данілюк.

Від 10 до 18-ти людей вмирають щоденно від ковід. Серед них багато молодих людей. Від 20-ти до 40 років.

Зокрема, 16 лікарень Рівненської області, які лікують хворих на ковід, заповнені майже на 70 %. А в медичних закладах Рівного з дня на день і взагалі місця можуть закінчитися. Найгірша ситуація у центральній міській лікарні.

Така ж ситуація і у інших громадах. Поки лікарі рятують, працівники Держпродспоживслужби проводять перевірки на дотримання підприємцями карантинних заходів безпеки.

Це здебільшого перебування без масок в громадських місцях та не дотримання дистанції в закладах. А з переходом у "помаранчеву" зону карантинних обмежень заборонятиметься: проведення масових заходів за участю більш як 1 особи на 4 кв. м. площі будівлі; заповненість кінозалів та залів інших закладів культури понад 50% місць; заповненість спортзалів і фітнес-центрів не більше ніж 1 особа на 10 кв. метрів та закладів харчування з розрахунку 1,5 м дистанції між столами та не більше ніж 4 особи за одним.

Читайте також: Нові транспортні обмеження під час карантину: як у Рівному до них ставляться водії та пасажири? (ВІДЕО)