Транспортний локдаун для невакцинованих. Відсьогодні в Україні починають діяти нові обмеження в міжобласних перевезеннях. Щоб поїхати в іншу область автобусом, потягом чи полетіти літаком, людина має показати сертифікат про щеплення, свіжий ПЛР-тест або довідку про нещодавнє одужання від коронавірусу. Як ці нововведення сприймають на рівненському автовокзалі та чи дотримуються нових правил пасажири і перевізники - бачила Катерина Савченко.

На одній із платформ рівненського автовокзалу триває посадка на міжрегіональний рейс Рівне-Луцьк. Охочі поїхати є, однак водій категоричний.

Водій автобуса пан Олександр переконує він вакцинований, має сертифікат, однак продемонструвати його відмовляється. Нові обмеження, які запрацювали сьогодні йому довподоби.

Втім, його потенційна пасажирка Людмила до обмежень ставиться негативно. Їй довелось сьогодні змінити свої плани. Без сертифікату, довідки про недавнє одужання та свіжого ПЛР-тесту водій відмовив їй у посадці.

Рівнянин Володимир переконує, поки немає чіткого механізму контролювання перевезення пасажирів, зросте кількість нелегельних перевізників.

Відповідальність за наявність необхідних документів і у пасажирів, і у водіїв несе перевізник. Начальник автостанції "Рівне" Павло Мінчук каже, це вже занадто.

Здійснювати перевірку мають працівники патрульної поліції, а також поліцейські у складі мобільних груп за участю працівників "Укртрансбезпеки". Їх і помічаємо за роботою. Такий контроль підтверджують і водії та від нововведень не у захваті

Передбачається, що у разі відсутності документу, працівники поліції складатимуть адміністративні протоколи за порушення правил карантину.

Такі карантинні обмеження відсьогодні запроваджені не лише у міжрегіональних автобусних перевезеннях, а на залізниці та у авіаперельотах. До слова вони не стосуються поїздок в межах області. Там поки все без змін.

Читайте також: Пред'явіть документи: від сьогодні на Рівненщині діють обмеження під час пасажирських перевезень