У Рівненському окружному адміністративному суді розглядають справу щодо плану забудови правого берега озера Басів Кут. Оскільки при його затвердженні депутати розділилися на 2 табори. Одні вважають його законним, інші ж ні. Тому й вирішили довести це уже в судовому порядку. На якій стадії розгляду знаходиться наразі справа - дізнавалася наша Ольга Мосійчук.

 

Відразу три клопотання перед початком судового засідання зачитує суддя Рівненського окружного адмінсуду, де розглядається справа щодо плану забудови правого берега озера Басів Кут, одне з яких про відкликання позовної заяви одного з учасників судового процесу.

Читайте також: Визнати незаконним: депутати Рівнеради сперечаються щодо плану забудови берега Басового Кута

І через те, що згідно із законодавством позивач має право відкликати позов, суддя ухвалює рішення задовільнити його клопотання. Після чого у судовому засіданні продовжують досліджувати докази по справі. Зокрема, і нещодавно долучені представником уже іншого позивача Катериною Перепечай, в яких вона наочно демонструє розбіжності детального плану території та плану зонування.

Розглянувши черговий том доказів по справі, суддя вирішує перенести судове засідання на 28 травня. Тоді ж розпочнуться і судові дебати. 

Читайте також: Мешканці Острога скаржаться на затори до Рівного (ВІДЕО)