Судові дебати упродовж п'яти годин та без перерви. У Рівненському окружному адмінсуді нарешті розпочали розглядати справу щодо плану забудови правого берега озера Басів Кут. Частина депутатів міської ради вважає, що він прийнятий незаконно, оскільки передбачає будівництво багатоповерхівок у рекреаційній зоні. На якій стадії розгляду зараз перебуває справа та як відбувається судовий процес - бачила Ольга Мосійчук.

 

Рішення, яке підтримала частина депутатів на сесії міської ради в лютому 2020 року, тепер оскаржують у суді. Стосується воно затвердження детального плану території правого берега озера Басів Кут. І в деяких депутатів до цього плану є ряд зауважень.

Крім того, додають, текстову, графічну та екологічну частину, як додатків до детального плану території депутати не бачили.

І це попри те, наголошує Микола Бляшин, що детальний план суперечить генеральному плану та зонуванню.

Натомість, автор проекту Дмитро Котляров зазначив, що неточностей у плані, який він розробляв, немає.

Судове засідання вкотре перенесли. І цього разу через тривалі судові дебати, які відбувалися упродовж п'яти годин без перерви. Тому наступного разу учасники судового процесу зберуться в окружному адмінсуді 14 травня. 

Читайте також: 70 сантиметрів: у Рівному люди воюють за землю (ВІДЕО)